Arhanghelul ZADKIEL de Elena ANDREI

 

Iata-l pe infricosatorul dar milostivul Zadkiel, conducatorul de ingeri! Elena Andrei revine la tipologia masculina pentru Arhanghelii sai si reuseste sa puna pe panza un impresionant lider ceresc. Textul explicativ ii apartine Elenei, ca de obicei.

 

 

 

“Numele Zadkiel înseamnă în ebraică (צדקיאל) Dreptatea sau Virtutea lui Dumnezeu. Cunoscut şi sub alte nume ca Sacchiel, Satquiel, Sadkiel, Zedekiel, Zadquiel, Tzadkiel, Zadakiel, Zidekiel, denumirea sa nu se referă la dreptate justițiară, ci la dreptatea care trimite la respectarea legilor şi normelor divine.

Tradițiile rabinice îl consideră a fi Îngerul milei, libertății, compasiunii, al celor care iartă.

 

 

 

 

 

În Arborele Sefirotic corespunde semnului nr. 4 – Mila. Unele tradiții iudaice spun că Zadkiel este chiar Îngerul Domnului din Cartea Genezei, care l-a oprit pe Abraham (Avraam) să-și sacrifice fiul, pe Isaac. Din acest motiv, este reprezentat deseori cu un pumnal de sacrificiu în mână. În pânza pe care am realizat-o i-am pus pumnalul în mâna stângă și pe el are încrustat un safir, una dintre pietrele prețioase specifice lui Zadkiel.

 

 

**** Fac eu observatia ca Elena a decis sa schimbe modelul pumnalului. Sus e varianta initiala, jos cea finala ***

 

 

Conduce ordinal Domniilor și al 5-lea Cer și este unul dintre cei 9 conducători ai Raiului. Conform celei de-a treia cărți apocrife a lui Enoh, el are în subordonarea sa peste 496000 de miliarde de îngeri. Am făcut o trimitere la această informație prin reprezentările aproape decorative de pe haina ce-l îmbracă pe Zadkiel. Simbolurile ce se găsesc pe haină par niște îngeri stilizați și amintesc de miliardele de îngeri care sunt conduse de către Zadkiel.

 

 

 

În Zohar se spune că Zadkiel, alături de Jophiel este purtătorul steagurilor Arhanghelului Mihail și-l ajută pe acesta în luptele împotriva răului din regatul spiritual.

În ritualurile magice vestice și în misticismul iudaic guvernează planeta Jupiter, mai ales că în ebraică, Tsedek – dreptate, este şi numele acestei planete. Acest lucru e amintit în pânză prin toiagul său, a cărei terminație superioară este semnul grafic al planetei Jupiter. Pe toiag sunt 64 de ornamente albastre, care fac trimitere la matricea de 64 de tetraede, tetraedul fiind cel care ale cel mai mic volum posibil și deci poate fi, după ultimele cercetări, geometria finală a Universului. De asemenea, codul genetic conține 64 de codoni.

 

 

 

În literatura ezoterică, Arhanghelul Zadkiel servește a Șaptea Rază (legat și de cea de-a 7-a chakră), denumită Raza Violet sau Raza Libertății și culoarea care poate fi percepută atunci când se află în preajmă este albastrul indigo. De aceea, i-am facut pielea în nuanțe de indigo și aripile în nuanțe diverse de violet.

 

 

 

 

 

 

Tradiția kabbalistică spune că el este îmbrăcat în purpură de mare preț și pare a lua înfățișarea unui rege puternic și înțelept, cu ochi albaștri, barbă și plete albe. Urmând această tradiție i-am făcut o mantie roșie burgund cu blană albă și i-am așezat pe cap o coroană imperială împodobită cu pietre de lapis-lazuli și ametist, pietre ce îi sunt asociate. Aceste simboluri fac trimitere la regii înțelepți, Solomon si Melchizedek. Spre deosebire de ei însă, Zadkiel este Legea Divină încarnată într-o entitate de rang angelic superior.”

 

 

 

 

Acesta este rezultatul final, in toata splendoarea sa!