Elena ANDREI – Arhanghelul RAZIEL

 

 

 

Constat de la bun inceput ca aceasta este prima pictura pe care vad data de 2012. Elena Andrei are o forta de munca si de concentrare care ii face de rusine pe multi altii. A incheiat a noua panza din seria de 12 care vor capta in final 13 arhangheli. Abia astept sa le prezint pe toate la un loc, in toata splendoarea lor. Iata-l pana atunci pe Raziel! Insotit de esafodajul explicativ furnizat tot de Elena, care, am mai spus-o si o repet, nu lucreaza sub impuls ci dospeste inainte de a trasa un prim contur pe panza.

 

 

 

Asadar, Elena dixit: “Arhanghelul Raziel este Păstrătorul Secretelor, Îngerul Misterelor. Este prezent în tradiția misticismului iudaic iar numele său (ebraică רזיאל‎) înseamnă Misterul lui Dumnezeu  sau Secretul lui Dumnezeu. În unele tradiții i se spune și Galizur, Revelatorul Pietrei sau Razeil, Razeel, Rezial, Reziel, Ratziel.

El protejează ceilalți îngeri și patronează al doilea cer al Raiului. În Arborele Sefirotic manifestă CHOKMAH – înțelepciunea lui Dumnezeu.

 

 

 

Raziel este autorul cărții SEFER RAZIEL HAMALACH (Cartea lui Raziel Îngerul). În această carte e prezentă întreaga cunoaștere a Cerului pentru ca Raziel notează tot ce se spune în jurul Tronului dumnezeiesc.

Raziel a oferit această carte lui Adam și Evei pentru ca aceștia să-l poată înțelege mai bine pe Dumnezeu. De atunci, cartea mai este cunoscută și sub numele de Cartea semnelor lui Adam.

 

 

 

 

După încălcarea legii divine de către primii oameni, ceilalți îngeri, au aruncat cartea în ocean, dar Dumnezeu a hotărât ca această carte să fie înapoiată și l-a trimis pe îngerul Rahab să o recupereze. Astfel, cartea a ajuns din nou în mâinile lui Adam și a Evei. Cartea lui Raziel conține cele 1500 de chei pentru dezlegarea misterelor universale și nu poate fi descifrată decât cu ajutorul Arhanghelului Raziel. După Adam și Eva, cartea ajunge la Enoh, apoi Arhanghelul Rafael i-a dat-o lui Noe și fiilor săi – Shem, Cham și Yafet, și într-un final este trimisă regelui Solomon.

 

 

 

 

În pictură, cartea apare chiar în mâinile personajului, iar pe copertă îi este scris numele în ebraică – SEFER RAZIEL HAMALACH ( Cartea lui Raziel Îngerul). Raziel este și stăpânul sferei planetare Neptun, de aceea pe carte apar valuri pentru a face trimitere la zeul cu acelasi nume din mitologia romană care guverna mările.

 

 

În literatura ezoterică, Raziel apare îmbrăcat într-o mantie gri, de consistență lichidă. Am încercat să redau această senzație prin intermediul cămășii în care este îmbrăcat. La baza gâtului, încrustate în haină sunt trei pietre de cuarț limpede, piatra atribuită acestui Arhanghel. Pielea personajului este galbenă pentru că se spune că și aura sa are deseori aparența de galben strălucitor.

 

 

 

 

Se spune că aripile sale sunt mari, de culoarea cerului și am ales să le redau prin mai multe nuanțe de albastru, iar la baza lor să adaug și culorile curcubeului – ROGVAIV (roșu, orange, galben, verde, albastru, indigo și violet) pentru că în tradițiile ezoterice, în aura sa apar deseori culorile curcubeului.

Raziel este un Arhanghel al compasiunii, cu o mare iubire pentru neamul omenesc și cu dorința de a le împărtăși acestora cunoașterea și înțelepciunea.”

 

 

 

Asadar, acesta este arhanghelul cartii, Raziel. Elena s-a apucat deja sa dea chip si trup urmatorului arhanghel din serie, Zadkiel. Sa ai putere, Elena!