Elena ANDREI – Arhanghelul HANIEL

 

 

Elena Andrei a mai facut un pas catre finalizarea seriei Arhanghelilor. Este o munca inceputa in urma cu mai bine de un an si care – printr-un efort tacut si apasat – se apropie de final. Un final care va aduce si o expozitie sper de rasunet.

 

Elena munceste programatic si pe un fundament documentar solid, de rigoare academica. Si ne aduce informatii pe care cred ca putini dintre noi le stiau. Multumesc, Elena! Iti doresc forta si inspiratie!

 

 

Iata materialul explicativ si critic furnizat chiar de autoare:

 

“Arhanghelul Haniel este unul dintre cei Șapte Îngeri ai Prezenței și este considerat a fi conducător al ordinului angelic al Virtuților. Numele său s-a păstrat în literatura veche ebraică, în textele magice, pe amulete și în tradițiile babiloniană și cabalistă. Semnificația lui este Bucuria lui Dumnezeu (הניאל‎‎), Grația lui Dumnezeu (חַנִּיאֵל), Gloria lui Dumnezeu sau Harul lui Dumnezeu.

Deseori, îi întâlnim numele și sub alte aspecte – Hanael, Aniel, Anael sau Anauel. Numele său a fost exclus din textele canonice din teama de a nu fi venerați.

 

 

Textele cabalistice amintesc faptul că Haniel a fost Arhnaghelul care l-a escortat pe Enoh în lumea spiritelor, atunci când a fost transformat în Arhanghelul Metatron.

 

 

 

Haniel este un maestru al polarității și guvernează dualitatea acestei lumi, elementele feminine și cel masculine, negative și pozitiv, Yin și Yang. El menține echilibrul acestor dualități și ajută la manifestarea în pace a aceastor energii. Este numit și Felinarul Lumii Spirituale și este înfățișat cu un felinar în mână.

 

 

 

Acest felinar este numit și Ochiul lui Dumnezeu. Urmând această simbolistică, personajul acestei pânze are un felinar în mâna dreaptă care semnifică bucuria și puterea luminii de a învinge întunericul în orice circumstanțe. El aduce Iluminarea și ne arată drumul spre Dumnezeu.

 

 

Pentru că lumina lui Haniel este alb-albăstruie, pielea personajului este realizată în aceste tonuri. Haniel este asociată cu luna, deci am ales să fac acest arhanghel în formă feminină, luna fiind una dintre cele mai importante simboluri feminine din vechime, cu trimiterea către ciclurile Lunii, clarvedere și clarsimțire. În Arborele Sefirotic, Haniel manifestă Victoria (Nezach).

 

 

 

Broșa care apare pe pelerina lui Haniel este formată din pietrele lunii, de două culori. Aripile sale sunt mari, de culoare gri, iar mantia care îl înfășoară are culoarea verde smarald.

 

 

 

Haniel este un Înger al Bucuriei și deseori apare cu un trandafir în mână pentru a arăta armonia relației pe care El o are cu Dumnezeu. Eu am ales să-I fac o ramă din trandafiri roși pentru a arăta frumusețea lumii în care trăim și miracolul pe care ni-l arată Haniel atunci când alege să se manifeste.”

 

 

 

 

 

Asa isi sustine ideatic lucrarea Elena. Iata in continuare o serie de fotografii realizate pe parcursul lucrului la sevalet:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu acest articol urez tuturor prietenilor Artindex o perioada de sarbatoare precum o sesiune de acordare a unui pian. Sa va regasiti armonia si calea cea dreapta! Ne “reauzim” dupa Craciun.