Dincolo de arhitectura, la Galeria Dialog

Peste 90 de acuarele, gravuri si desene, realizate de circa 52 de arhitecti prezentati intr-o postura neobisnuita, sunt reunite incepand de miercuri, 19 octombrie, ora 18.00, intr-o noua expozitie intitulata “Dincolo de arhitectura”, gazduita de Galeria “Dialog”, de la parterul Primariei Sectorului 2.


Sunt prezente lucrarile unor creatori din tara si de peste hotare (Italia, Franta, SUA, Elvetia, Suedia), dar si ale modelelor lor din timpul uceniciei, precum G.M. Cantacuzino, Horia Teodoru, Gheorghe Simotta, Paul Smarandescu, Nicolae Cucu, Anton Damboianu.


Altfel spus, este cea mai ampla manifestare care-i pune pe arhitecti intr-o lumina inedita, facandu-ne pe noi sa percepem fenomenul creatiei la justa sa valoare, dincolo de orice granita dogmatica.

Considerand ca, in sase ani de zile, de cand fiinteaza, arhitectilor le-a fost consacrata prea putina atentie, Primaria Sectorului 2 le dedica aceasta ampla manifestare.


Expozitia este organizata de Galeria Dialog in colaborare cu Uniunea Arhitectilor din Romania, prin doamna arh Militza Sion, avand un juriul special care a decis, in functie de spatiu si tematica, lucrarile aflate pe simeze: arhitectul Aurelian Triscu, criticul Pavel Susara si curatorul galeriei “Dialog”, Ruxandra Garofeanu.

“Dincolo de arhitectura” va fi deschisa zilnic, intre orele 10.00 – 18.00, pana pe 18 noiembrie a.c.