Expozitie de pictura Bogdan Molea


Vernisaj luni 3 octombrie, ora 19.00

Galeria Goldart-Hilton

Hotel Athenee Palace-Hilton

Str. Academiei 1-3


 

Absolvent al Institutului de Arte Plastice « N. Grigorescu » din Bucuresti in anul 1984, Bogdan Molea s-a afirmat de aproape doua decenii pe scena artistica internationala cu un impresionant portofoliu.

 

In tara, activitatea sa fusese impartita intre preocuparea pentru arta monumentala – domeniu in care de altfel s-a si format, specializandu-se in pictura murala – cea de conservator muzeal si cea pedagogica. Toate aceste domenii au avut repercursiuni adanci asupra formatiei sale de pictor, in masura in care i-au suscitat interesul pentru aspectele culturale si tehnice ale expresiei artistice.


 

Dupa 1990, artistul a pus accent marit pe propria creatie, bogata sa productie picturala fiind expusa atat in galerii din Romania cat mai ales din Germania, Olanda, Belgia, Franta si Austria. Odata cu stabilirea sa la Toronto, in 1999, experimenteaza noi forme ale limbajului artistic, expunandu-si ultimele lucrari in galerii din lumea anglo-saxona : « Caesarea Gallery » – Boca Raton, Florida, « Whistler Art Gallery » – Whistler BC-Canada, « Loch Gallery » – Toronto, « Arcadia Gallery » -New York., « Robert Kidd » Gallery – Birmingham, etc

 

Din nenumaratele confesiuni ale artistului despre arta spicuim : “Schimband modul « normal » de a privi obiectele si relatia dintre ele, lumina si spatiul, dimensiune si orientare, fortez privitorul sa transceada experienta vizuala comuna. Printr-un proces dureros de simplificare, structuri plastice tentante, dar nenecesare, sunt eliminate. In lucrul meu, ma bizui pe o combinatie de proceduri si tehnici traditionale si contemporane, incluzand perspectiva, geometria, teoria culorilor, cateodata anatomia artistica si programele digitale de prelucrare a imaginii in vederea obtinerii rezultatului dorit, fiind mereu in cautare de forme si mijloace de expresie artistica, noi si provocatoare.”


 

Lucrari ale artistului Bogdan Molea figureaza in importante colectii din Canada, USA, Marea Britanie, Belgia, Franta, Germania, Olanda, Turcia, Columbia Suedia, Elvetia, Italia, Grecia, Australia, India, Mexic si Romania.

 

Expozitia va fi deschisa pana la inceputul lunii noiembrie.