Jan ALBU picteaza la perete

 

La inceput a fost asa:

 Apoi, dupa numai doua saptamani, locul arata asa:

Prin acest loc trecuse Jan Albu, cu a sa fantastica putere de munca si cu suvoiul de talent care ii ofera suficienta incredere ca sa atace suprafata de pictat direct, fara schite, fara exersari, de parca ochiul din frunte i se deschide pentru a proiecta pe perete imaginea finala, iar el nu face decat sa umple contururile cu pasta, ca intr-o carte de colorat. Penbtru ca adesea te poti lasa pacalit de aparenta usurinta cu care Jan lucreaza. Si se mai intampla ceva. Precum un magician sau un chef bucatar de mare clasa, iti arata ingredientele dar nu te lasa sa banuiesti pana in ultima clipa produsul finit. La lucru pare dezordonat si haotic. Dar, la un moment dat, dupa ce mormaie indelung nemultumit de o tusa sau alta, de o linie sau de un personaj, face ceva aparent brusc si amalgamul care parea alandala se ordoneaza pentru a-ti arata opera. Pe care, in sfarsit, ochiul profan al privitorului, o poate descifra. Acesta este Jan Albu.

Aceasta nisa ogivata impodobeste apartamentul din cartierul Primaverii al unor prieteni. Sensibili la frumos, m-au intrebat daca stiu vreun pictor pentru a le umple acest loc. L-am recomandat pe Jan iar chimia a fost instantanee. O lucrare ca aceasta poate creste valoarea unei locuinte iar semnatura din dreapta compozitiei va valora din ce in ce mai mult. Aceasta promisiune le-o fac eu tuturor celor care au investit, investesc sau vor investi in pictura lui Jan Albu.

Cateva fotografii din timpul lucrului, unde Jan ii facea pe muncitorii angajati de proprietari pentru renovare, sa se opreasca din lucru pentru a-l urmari cu spancenele ridicate pe “domnu’ pictor”.

 Iar mai departe, ansamblul si detalii din lucrarea incheiata: