Licitatie Goldart

JOI 21 IULIE, ORA 19.00


Expozitie: luni-joi 18-21 iulie, intre 09.30 si 19.00


Galeria Goldart-Dorobanti, Cal. Dorobantilor 127-129

(intrarea prin str. Washington)


Grupate intr-o sesiune complexa, ce contine inclusiv o gama larga de carte, licitatia nr. 73 de joi 21 iulie se remarca printr-o oferta pe cat de diversa, pe atat de valoroasa.


Numeroase obiecte decorative – argintarie, ceramica, sticla si mobilier – de la sfarsitul secolului XIX stau la dispozitia amatorilor dornici sa-si ambienteze habitatul intr-un mod rafinat sau exclusivist.


La capitolul grafica, semnalam lucrari semnate de artisti consacrati precum: Eustatiu Stoenescu, Tia Peltz, Dan Ialomiteanu.

Iosif Iser figureaza intr-o dubla ipostaza: cea “autohtona” – cu o acuarela infatisand “Case la Balcic” si cea impresionista, vizibila in “Portret de femeie cu palarie verde” – lucrare care dezvaluie inceputurile avangardiste ale autorului.


Remarcam tot aici paginile de studii ale lui Rudolf Schweitzer-Cumpana si o rara grafica politica de N. Tonitza.


Artisti precum Mihail Simonidi, Eugen Ispir, George Loewendal, Ion Pacea figureaza printre numele de marca prezente in sectiunea pictura. Pentru raritatea sau calitatea lor merita sa evidentiem “Natura moarta cu capsuni” de C.D. Stahi, “Paleta pictorului” de A. Baesu, “Trandafiri” de R. Schweitzer-Cumpana, “Case la Balcic” Cecilia Cutescu Storck, “Peisaj in portul Constanta” de Marius Bunescu, “Vanatoare” de Camil Ressu, “La fantana” de Kimon Loghi, “Compozitie in rosu” de Alexandru Istrati.


Toate acestea si multe altele pot fi vazute de luni dimineata (18 iulie), pana joi 21 iulie, in seara licitatiei, in Galeria Goldart-Dorobanti, Cal. Dorobantilor 127-129 (intrarea prin Str. Washington).