Stra-vederi – Constantin APOSTOL

Imi declar – in articolul dedicat descrierii Muzeului de Arta din Ploiesti – admiratia pentru pagina de internet pe care si-au pus-o la punct. Ce “m-a dat pe spate” a fost de fapt sectiunea dedicata expozitiilor temporare si evenimentelor gazduite de muzeu. Poti vedea, intr-o ordonata arhiva care dateaza din 2007, tot calendarul expozitiilor, fotografii de la vernisaj, afisul evenimentului si, wow, catalogul editat cu ocazia respectiva, pus la dispozitie in format PDF. Asta da un instrument care ar multumi pe orice curios sau pasionat. Din acea rubrica am gasit si afisul de mai jos.

Catalogul il aveam in forma fizica, oferit de dna Alis Neculea cu ocazia vizitei mele la Ploiesti. Imi pare rau ca textul critic al lui Constantin Hostiuc se axeaza numai pe simbolistica lucrarilor dlui Apostol, prin prisma faptului ca artistul absolvent de arta monumentala la Universitatea de Arte este de trei ani conferentiar la catedra de Arta Sacra a Facultatii de Teologie. Pe mine insa aspectul interpretarii ma intereseaza mai putin, pentru ca stiu deja cat de mult poti vorbi despre orice…

Ce ma preocupa in mod mai acut este tehnica pe care o foloseste Constantin Apostol pentru lucrarile sale. Un soi de embosare sau de colaj ce pare foarte migalos si are rostul sau in carnalitatea picturilor pe care ni le propune. Am atasat mai multe fotografii de detaliu pentru a intelege despre ce vorbesc. Altfel, va recomand sa va uitati direct cu atentie la o lucrare Constantin Apostol daca veti avea ocazia.

Constantin Apostol (n. 26 apr 1950, Buzau)

1977 licentiat in arta monumentala al Institutului “Nicolae Grigorescu”

1981 devine membru UAP, sectia Pictura

2009 accede in calitate de conf univ dr la Catedra de Arta Sacra a Facultatii de Teologie din Bucuresti