Muzeul din BAIA MARE – Uimitor! (partea a III-a)

Aceasta este ultima parte a lucrarilor din Muzeul de la Baia Mare. Remarcati ca multe din aceste lucrari pot fi plasate lejer in contemporaneitate, ceea ce arata un lucru de mirare, in complet contrast cu alte muzee din tara: muzeul din Baia Mare face achizitii!

 

In sala de expozitii a muzeului am gasit inca pe simeze lucrarile selectate pentru expozitia “Doamnele artei baimarene”.

Am mai spus asta in alte articole dedicate muzeelor din tara: ma intreb daca baimarenii stiu ce au la doi pasi? Daca viziteaza concentrarea aceasta de frumos? Si inca ceva: muzeul insusi trebuie sa faca mai multe pentru a promova in restul tarii, pana dincolo de munti, la Bucuresti, calitatile si creatiile Scolii de la Baia Mare. Pentru ca nu vad prea multe raze de informatie care emana de acolo ci aflu despre Scoala numai de la carausii care se duc ei in Maramures si se intorc de acolo cu date. Ma enerveaza la culme ca avem senzatia unei tari mari cand de fapt Romania este mare numai pentru ca nu avem sosele pentru a ajunge repede si decent dintr-un loc intr-altul. Baia Mare ar trebui sa fie la maximum 4-5 ore de Capitala. Pare insa departe si inaccesibila de parca ar fi in alta tara. Imi inghit cu greu cateva vorbe grele adresate celor care au administrat tara asta in ultimii 20 de ani. Spun numai, in final, celor de acolo ca au un admirator in Bucuresti – subsemnatul – si un instrument de comunicare daca vor dori sa-l foloseasca – Artindex.