Despre Elena in general – expozitie Marilena Murariu

Vernisaj:  11 Mai 2011, ora: 19, Galeria Simeza

adresa:  B-dul General Gh. Magheru Nr 20


Lucrarile vor fi expuse in perioada 11-24 mai 2011


Luand ca pretext unele istorisiri postcomuniste, mai mult sau mai putin mistificatoare, despre tineretea “aventuroasa” a Elenei Ceausescu, MARILENA MURARIU construieste discursul expozitiei sale politice in jurul efigiei acestei binecunoscute figuri din istoria noastra recenta. Artista reinventeaza o Elena erotizata pana la dezmat, care atrage in preajma sa, asemeni unui magnet, notorii personaje ale politicii romanesti contemporane – cu scopul de a divulga coruptia si desfraul clasei conducatoare actuale.

Realismului grotesc al reprezentarii i se alatura ambiguitatea mijloacelor exprimarii, rezultand un spectacol ilariant despre asocierile ce transcend epoci si principii partinice, o pictura oximoronica ce produce fascinatie si repulsie in acelasi timp.

Pictura pe care Marilena Murariu o propune articuleaza o expozitie-manifest, un inedit protest impotriva falsitatii politicii si a stereotipurilor pe care guvernantii le-au expus pe scena societatii romanesti.in.ultimele..doua-.decenii.


Expozitia este insotita de o publicatie color bilingva (romana / engleza) in 32 pagini,  ce contine texte de Marian Constantin si Vlad Morariu si imagini ale lucrarilor expuse.

100 de exemplare sunt semnate si numerotate  de artist.

Marilena Murariu, Membru  U.A.P. R. – sectia pictura,Absolvent  al Academiei de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” Bucuresti

Marian Constantin, Membru U.A.P.R. -sectia critic. Absolvent  al Academiei de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” Bucuresti