Lectie de introspectie – 70 de ipostaze ale autoportretelor Wandei Sachelarie Vladimirescu

 

Wanda Sachelarie Vladimirescu continua sa “predea”, la trei ani de la trecerea in nefiinta, lectia modestiei si a libertatii de exprimare, in cadrul unei expozitii-document ce cuprinde peste 70 de lucrari in ulei si grafica ce o reprezinta pe autoare in diverse ipostaze, de-a lungul vietii sale.

Veritabilul jurnal pictat va fi expus pe simezele Galeriei “Dialog”, de la parterul Primariei Sectorului 2, incepand de joi, 24 martie, ora 18.00, prin stradania doctorului Florin Colonas, in prezenta primarului Neculai Ontanu si a curatorului galeriei, Ruxandra Garofeanu, alaturi de toti cei care doresc sa descopere sau sa revada o parte din opera Wandei Sachelarie Vladimirescu.

“De ce pictez? Ca sa stiu cine sunt. Cum sunt eu cea adevarata. Incertitudinile, tatonarile pe care in viata le poti ascunde (viata impunand adesea si compromisuri), in pictura ies la suprafata” – afirma in decembrie 2005, Wanda Sachelarie, la vernisajul propriei expozitii, gazduita de asemenea de Primaria Sectorului 2.

De altfel, pictorita a fost cea care, desi nu era adepta propriilor expozitii supuse privirii tuturor, a avut increderea de a deschide seria vernisajelor “tinerei” atunci galerii “Dialog”, dandu-i ceva din greutatea si importanta propriei sale personalitati. 


Este demna de remarcat opinia scriitorul si istoricul artei, Andrei Plesu, care vorbea, in anul 1986, despre o libertate vadita, a acestei pictorite cu totul speciala: “Libera fata de reteta profesionala, facila, libera fata de orice minore conjuncturi, libera fata de propria sa varsta si fata de propriul sau stil, Wanda Sachelarie Vladimirescu ne face – cu fiecare expozitie – surpriza unei nuante in plus, a unei rigori suplimentare, a unei experiente tehnice si existentiale imbogatite. In rezumat: un artist armonios si vital, un spirit alert si penetrant, care are capacitatea – rara – de a vindeca, tot ce atinge, de boala cenusie a rutinei”.

Retrospectiva “Autoportret” a Wandei Sachelarie Vladimirescu poate fi admirata zilnic, la Galeria “Dialog”, de la parterul Primariei Sectorului 2, pana pe 26 aprilie a.c., intre orele 10.00 – 18.00, intrarea fiind libera.