INTALNIRI CU DESENE – FRESH DRAWINGS 2006-2011

 

18 martie – 14 aprilie 2011

LC Foundation – Centru de Arta Contemporana

Calea Victoriei, nr. 25, etaj 1, Bucuresti

 

Artisti:

Maria Be, Lea Rasovszky, Alexandru Radvan, David Sandor, Alexandra Baciu (invitat)

 

Curator: Simona Vilau

 

Ce reprezinta desenul pentru un artist angrenat in caruselul orbitor al lumii contemporane ? Este el o metoda de lucru, un instrument de cercetare, un procedeu transgresiv ? Recuperator de informatii, lupta impotriva sistemelor conventionale ? E desenul “asa” sau “altfel” ? Un mijloc sau un scop ?

Ce insemnatate poate avea in zilele noastre enuntul lui Pliniu cel Batran, din Historia Naturalis – “Nulla dies sine linea” ?

La aceste intrebari, mai mult sau mai putin retorice, au incercat sa raspunda, prin interogatie, negatie, incapatanare si practica neobosita, Alexandru Radvan si David Sandor, in cadrul exercitiului auto-impus de disciplinare a relatiei lor cu desenul, acest “catalizator spre observatie” (A. Afonso).

Initiativa “cadrului de lucru” dateaza de la inceputul anului 2006 si, in scurt timp, i s-a alaturat personalitatea proaspata a Leei Rasovszky, urmata fiind, doi ani mai tarziu, de catre Maria Be.

In acesti cinci ani plini, mai multi artisti cu rol de invitati ocazionali ” cu rol de oglinda involuntara sau chiar de contradictie ” au luat parte la atelierele semi-deschise ale Intalnirilor. Unii au ramas pentru mai multa vreme, iar printre acestia se numara Alexandra Baciu.

Sirul format din cei cinci artisti diferiti prin imagine, experienta si esenta se intruneste democratic in aceasta expozitie-laborator. Evitand un sfarsit programat sau o celebrare cincinala, expozitia concentreaza intr-un mod fericit si neasteptat o activitate constanta si fructuoasa, care a lasat o puternica “dara de melc”, ce consta in teancuri, baloti si mape de desene, mai mici sau mai mari, de sertar sau de simeza.

 

Simona Vilau, curator

 

 


 

Program eveniment:

Vineri, 18 martie 2011 

ora 16:00  Conferinta de presa

ora 18:00  Vernisaj

 

Joi, 14 aprilie 2011

16:00  19:00  Finisaj si lansare publicatie

 

Program de vizitare: luni duminica 13:00  19:00