Ce faceti sambata? – Brancusi se cere sarbatorit

Un cerc uman în memoria lui Brâncuşi, în jurul Ateneului Român, sâmbătă, la aniversarea artistului


            BUCUREŞTI (MEDIAFAX) – Un cerc uman în memoria lui Constantin Brâncuşi, care va reuni 300 de participanÅ£i, printre care Victor Ponta şi Varujan Vosganian, va fi format, sâmbătă, în jurul Ateneului Român, cu ocazia împlinirii a 135 de ani de la naşterea artistului, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

            Cercul “Constantin Brâncuşi” este un demers iniÅ£iat de Laurian Stănchescu, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

            Evenimentul se va desfăşura sâmbătă, între orele 12.00 – 14.00, în jurul Ateneului Român, la manifestare fiind aşteptaÅ£i 300 de participanÅ£i, printre care elevi, studenÅ£i, profesori, scriitori, artişti plastici şi iubitori ai operei brâncuşiene.

            Totodată, personalităţi culturale şi politice, printre care Victor Ponta, deputat de Gorj, şi Varujan Vosganian, prim-vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, vor evoca viaÅ£a şi opera lui Constantin Brâncuşi, se mai spune în comunicat.

            Momentul dedicat lui Brâncuşi va fi încheiat de un spectacol de muzică folk.

            Laurian Stănchescu a iniÅ£iat anul trecut şi o campanie de strângere de semnături pentru aducerea osemintelor lui Constantin Brâncuşi, înmormântat în cimitirul Montparnasse din Paris, la HobiÅ£a, localitatea gorjeană în care s-a născut sculptorul.

            De altfel, potrivit scriitorului, Cercul “Constantin Brâncuşi” precede Marşul Cultural “Constantin Brâncuşi”, care va începe în prima decadă a lunii mai, pe traseul Craiova – Paris, pe jos, refăcând drumul artistului din 1903 – 1904.

            Tot anul trecut, poetul, scriitorul şi criticul literar Laurian Stănchescu a plecat într-un marş al culturii, desfăşurat pe o distanţă de 500 de km, de la Bucureşti către Sarmizegetusa.

            Constantin Brâncuşi (născut pe 19 februarie 1876, HobiÅ£a, Gorj – decedat pe 16 martie 1957, Paris) a fost un sculptor român cu contribuÅ£ii majore la înnoirea limbajului şi viziunii plastice în sculptura contemporană.

Asa sa fie, pacat ca prognoza meteo nu e tocmai prietenoasa. Ce ziceti, ne vedem la Ateneu?