O fantezie fara limite
Ruxandra Garofeanu


Desene de Nestor Ignat, la Galeria “Dialog”


Staroste al breslei ziaristilor dar si inspirat desenator, nepus pe deplin in valoare, Nestor Ignat expune, timp de o luna, de joi, 17 februarie, ora 18.00, la Galeria “Dialog”, de la parterul Primariei Sectorului 2, peste 80 de desene reprezentative pentru activitatea sa pe taramul artei.

“Cum desenez? Aproape niciodata cu tema data, nici la comanda, nu folosesc modele. Unde desenez? Oriunde! Acasa, la tara, in sedinte, sub nasul tuturor, in tren, in avion, oriunde aveam si am chef (fara chef nu se poate). …Adesea nu prea stiu ce a iesit. Se va spune: subconstientul, probabil ” – incerca sa explice Nestor Ignat metoda sa de a trai si realiza miraculoasele desene.

Nascut la Iasi in anul 1918, Nestor Ignat si-a luat licenta in filozofie si a fost angajat ca functionar al Academiei Romane. Din anul 1945 lucreaza in presa, ca redactor si in diverse functii de conducere, iar apoi a fost profesor si decan al Facultatii de Ziaristica. In afara de activitatea de grafician si desenator, a publicat numeroase volume de versuri si proza.

 Despre grafica celui care expune la Galeria “Dialog” de la parterul Primariei Sectorului 2, scriitoarea Ileana Vulpescu declara: “Parerile mele despre arta sunt cele ale iubitorului simplu, cel care nu beneficiaza de studii de specialitate: imi place un lucru sau nu-mi place. As putea vorbi deci de amor la prima vedere sau niciodata. Grafica profesorului Nestor Ignat m-a cucerit din primul moment: linie sigura, simpla, sugestiva, plina de umor, ducandu-te cu gandul la lucruri grave, dar si la voluptati terestre, suculente. Totul respira sinceritate, trairea intensa a unui moment.”

Ruxandra Garofeanu

 

Ruxandra Garofeanu si Nestor Ignat