La multi ani, Vasile Grigore!

Imaginea de mai sus il arata pe Vasile Grigore, in atelierul sau din strada Eforie, in 1975. Este o imagine inedita pe care o vedeti aici in exclusivitate datorita intelegerii pe care am gasit-o in randul catorva apropiati ai maestrului, dintre care il mentionez aici pe directorul Muzeului Vasile Grigore, dl. Viorel Rau.

Si prin acest articol vreau sa inaugurez o serie de testimoniale fotografice, cu poze nefacute publice pana acum. Artindex va va surprinde cu cadre unice ale mai multor artisti plastici – inca in viata sau plecati dintre noi -.

Nascut pe 27 ianurie 1935, Vasile Grigore are sansa de a se vedea clasicizat inca din timpul vietii. Lucrarile lui au fost imitate, copiate, studiate si pe deplin admirate. O pictura Vasile Grigore se vinde pentru multe mii de euro, ceea ce il plaseaza in topul artistilor contemporani romani.

*** In 1995, in mijlocul studentilor ***

Imi place sa cred ca astazi cel putin, Vasile Grigore se afla acasa la el, inconjurat de prieteni si admiratori pentru a-i ura “La multi ani!” Si ca poate primeste telefoane pentru a auzi ganduri bune de la cei care il numesc si astazi “dom’ profesor”.

**** Aici este in mijlocul clasei sale 1980 ****

**** Acasa, in 1997 ***

*** In 1988, la Institutul Nicolae Grigorescu. Vreme de mai multe decenii a reusit sa fie si profesor si sa si creeze proaspat si innovator intr-ale culorii ***

*** Vorbind la un vernisaj al elevului sau Sorin Adam, cel considerat de multi continuatorul coloristicii marca Vasile Grigore la noi ***

Ii urez si eu pictorului Vasile Grigore sanatate, clipe de beatitudine si ragaz sa se impace cu lumea aceasta care si careia i-a daruit atat de multe. La multi ani!