PREMIILE MARGARETA STERIAN PENTRU CREATIE MUZEOGRAFICA SI PLASTICA

Muzeul National de Arta al Romaniei si Fundatia Margareta Sterian anunta castigatorii Premiilor ‘Margareta Sterian’ pentru creatie muzeografica si plastica, editia 2011, desemnati in urma jurizarii din data de 20 ianuarie a.c.

Anul acesta juriul, alcatuit din criticii si istoricii de arta Pavel Susara, Ioana Vlasiu, Gheorghe Vida, Cristian Robert Velescu si Octavian Boicescu, a hotarat decernarea a trei premii ‘Margareta Sterian’ pentru muzeografie, urmatorilor specialisti:

domnului Sebastian Duicu, pentru conceptul si organizarea expozitiei Icoana Maicii Domnului la Muzeul National al Satului ‘Dimitrie Gusti’ (1 iunie – 1 noiembrie 2008);

doamnei Ruxandra Garofeanu, pentru intreaga activitate de curator desfasurata la Galeria Dialog, unde a organizat numeroase expozitii precum: ‘Mari personalitati ale artei romanesti’, ‘Recuperari’, ‘Diaspora’, ‘Artisti contemporani’, ‘Parfum de epoca, marturii din epoca lui Carol I’, ‘Pictura scrierii I si II, ‘Biblioteca. In jurul lui Eugen Schileru’, ‘O familie de artisti Marginean’, ‘Colectii si colectionari’, ‘Mutzner inedit’, ‘Rodica Maniu’, ‘Ion Vlad’, ‘Dan Er. Grigorescu’, ‘Recuperari’;

doamnei Dana Crisan si domnisoarei Monica Enache, pentru organizarea expozitiei Calatorie in Bretania. Artisti francezi si romani descoperind cultura bretona la Muzeul National de Arta al Romaniei (6 noiembrie 2009 – 7 februarie 2010).

Juriul a avut de ales intre 26 de propuneri venite din partea unor prestigioase institutii muzeale si galerii din Bucuresti si din tara, pentru expozitii valoroase organizate in 2008 si 2009.

Premiile ‘Margareta Sterian’ se acorda din anul 1993, in semn de pretuire a creativitatii si talentului novator al artistei Margareta Sterian (1897-1992). Personalitati ale vietii artistice romanesti – curatori si artisti – sunt premiati pentru expozitiile organizate in anii precedenti. Criteriul pentru acordarea premiilor este calitatea activitatii artistice supuse jurizarii.