Michael LASSEL – Chestie de detaliu

 

 

 

EA Gallery isi continua seria expozitiilor inedite, ale artistilor romani care au cunoscut succesul in strainatate si ale caror cote par exorbitante pentru oricine in Romania. Dar nu e neparat asa. Un reprezentant al galeriei sustine ca Nicolae Maniu, cel care a precedat cu lucrarile sale expozitia curenta, ar fi vandut opt sau noua lucrari. Lucrari care aveau pret de catalog intre 4 mii si 40 de mii de euro (articol aici).

 

Lassel se plaseaza perfect in directia deschisa de EA Gallery. Chiar in albumul Le Trompe L’oeil Contemporain, cei doi pictori de sorginte romana sunt prezentati unul dupa celalat. Pe Maniu il gaseam ceva mai grav in tematica in timp ce Lassel ma surprinde prin atitudinile si mesajele jucause pe care le incifreaza in panzele sale. Si unul si celalat insa inglobeaza nenumarate ore-munca pentru elaborearea fiecarei compozitii. Pur si simplu nu vad cale de a ocoli laboriosul proces, nici macar cu proiectii sau alte ajutoare tehnologice la care un artist ar putea apela in ziua de azi.

 

 

 

*** Pretul lucrarii “Sfera” expuse mai sus. Nu este nici cel mai mic dar nici cel mai mare din galerie ***

 

 

Apropos de spiritul ludic despre care pomeneam, iata cateva exemple de semnatura pe care Lassel o include in compozitiile sale.

 

 

 

 

 

 

 

Cu textul “Ceci n’est pas une pipe”, suprarealistul Rene Magritte mi-a servit una dintre lectiile timpurii de arta plastica. Lassel exceleaza in a exemplifica ca niciodata reprezentarea unui subiect in pictura nu este obiectul real ilustrat. Desi in trompe l’oeil cred ca scopul artistului este sa te faca sa crezi ca “Ceci est une pipe”… Asadar, doamnelor si domnilor, “Aceasta nu este o carte”

 

 

 

 

Jucaus spuneam? Ia uitati aici:

 

 

 

Albumul reprodus aici, este oferit spre consultare si in forma concreta

 

 

 

Va recomand expozitia din EA Gallery. Este deschisa pana in martie 2011.