Arta si banii – Reportaj TVR

 

“Arta si banii” – o pereche mereu interesanta care ne-a dat pana acum jumatate din capodoperele umanitatii. Cealalta jumatate a fost creata in durere si lipsuri dar banii au intrat in joc de indata ce cineva priceput a stiut sa promoveze acest lucru si sa impregneze frumosul cu valente de valoare nominala.

 

 

 

 

Ce vedeti mai sus au ajuns sa reprezinte adevarate blazoane in lumea artei. Pe langa Alis, Goldart si Artmark, mai sunt evident de mentionat Monavissa si AraArt Collection, Pogany care s-a oprit din activitate si Quadro de la Cluj, unde nu am ajuns inca. Gasiti in acest blog articole dedicate caselor de licitatii, in special in lunile septembrie si octombrie ale anului trecut.

 

Casele de licitatii din Romania, aparute in 1990, au inceput sa disciplineze un pic comertul cu arta, apanaj exclusiv al Partidului Comunist sau al negustoriei pe sub mana intre artisti si diverse categorii profesionale cu ceva dare de mana inainte de ’89.

 

Colega mea Mirela Nagat a realizat reportajul pe care il puteti vedea mai jos. I-am dat si eu o mana de ajutor.

 

 O sa vedeti in exclusivitate aici interviul integral cu Pavel Susara, intr-un articol ulterior. Pana atunci, daca v-a scapat, va recomand interviul cu Tudor Octavian, folosit partial si in reportajul de mai sus.