Bilant 2010

Cand sa ma apuc sa numar, sa adun, sa trag linie, sa promit, sa-mi iau angajamentul etc., mi-am dat seama ca momentul prielnic fie trecuse fie nu venise inca. Bilant la ce? A fost un 2010 fantastic dar suntem departe de tintele propuse si asumate mai mult sau mai putin constient.

Artindex.ro a insemnat si inseamna cantitate enorma de munca din partea partenerilor mei Viky Manaila si Adrian Tanasie, inseamna o selecta pleiada de artisti care m-au lasat sa-i cunosc si despre care am scris, oameni care inteleg puterea de tezaurizare a unei opere de arta si gasesc in ei mijloacele de a-i sustine – in modul cel mai concret – pe artisti investind in munca lor , insumeaza sute de articole pe acest blog si foarte multe ambitii (inca) neimplinite.

Si, oricat de mult ar raspunde aceasta indeletnicire placerii mele de a ma afunda in lumea de forme si culori a artelor plastice, Artindex.ro si Romanian Art Gallery inseamna intotdeauna altcineva. Eu prin altcineva. Sau mereu altcineva prin mine. Este efortul creatiei si a muncii de suport pe care o implica popularizarea si valorizarea artei plastice contemporane romanesti.

Pentru ca un pilot de Formula 1 sa urce pe podium si sa risipeasca frenetic si freudian sampania pe bluzele minuscule ale animatoarelor, e nevoie mai intai de munca unei echipe numeroase si de o precizie si perseverenta exemplare care nu au nimic frivol in organizare ci mai degraba o structura stiintifica.

Imi doresc un 2011 extraordinar pentru Artindex si pentru arta romaneasca si, eu cel putin, vreau sa fac tot ce-mi sta in putere sa imping lucrurile in acea directie.

Va doresc tuturor un an plin de satisfactii autentice, sublime, inalte si indestulatoare.

La multi ani!