O galerie la Roma – Galleria della Tartaruga

Via Sistina in Roma. O seara de weekend, aglomerata, pe intortocheatul traseu turistic din capitala Italiei. Am vazut atata arta in trei zile incat fara ajutorul sutelor de fotografii pe care le-am facut, mi-ar fi fost imposibil sa mai separ ceva in mintea mea.

Privirea mi s-a oprit asupra acestei vitrine. Prin sticla luminata, tolanit la birou intr-un ceas nesfarsit de seara, un domn care nu astepta nimic. L-am deranjat eu. L-am intrebat daca vorbeste engleza. Mi-a spus ca da. Am inceput sa turui spunandu-i cine sunt si ce vreau. N-a priceput nimic. Asa ca am revenit la italiana insotita de gimnastica pe care o vorbesc cu mare voluptate de cate ori ma aflu in cizma. Daca stau si ma gandesc, Italia este tara pe care am vizitat-o cel mai des. Perioada petrecuta in afara tarii acolo este intrecuta numai de cei doi ani locuiti in SUA, la Washington si New York. Asa ca, revenind, am inceput un dialog animat, bazat pe increderea mea poate prea mare in faptul ca stiu si limba .

Proprietarul, Marco Pezzali, mi-a permis sa fotografiez lucrarile, sa-mi bag nasul prin depozitul din spate, sa dau jos dintr-un cui prea inalt o lucrare, cu bunavointa usor plictisita a celui care oricum nu avea ceva mai bun de facut.

Lucrarile pe care le avea la vanzare variau ca pret intre 600 si 6 mii de euro. Destul de putin. Cred ca in multe galerii bucurestene gasesti lucrari pentru care se cere mai mult. M-a atras faptul ca galeria vindea arta contamporana, italiana dar si spaniola sau bulgara. Vanzarile merg insa prost si asa au fost tot anul, imi spune dl. Pezzali.

Prezint aici o selectie a lucrarilor care mi-au atras atentia la prima vedere. Nu am retinut nume asa ca le prezint ca atare. Daca vreti mai multe amanunte, dincolo de curiozitatea care m-a facut pe mine sa actionez, puteti vizita direct site-ul galeriei aici. Enjoy!

*** Aceasta era cea mai scumpa lucrare din galerie ***