O excentricitate a lui Picasso?

Reproduc o stire care m-a facut sa zambesc. Este o preluare de pe Hotnews.ro pentru ca mi-e mai comod asa. In spatele zambetului meu se ascund insa ganduri placute despre cat de palpitant este sa ai o relatie directa cu un artist plastic. Fie si ca instalator sau expert in alarme…

Un pensionar francez sustine ca a primit cadou 271 de picturi ale lui Pablo Picasso, chiar de la artist. Lucrarile valoreaza 60 de milioane de euro


de I.R. HotNews.ro

Luni, 29 noiembrie 2010, 15:16 Actualitate | Internaţional

Un fost electrician francez in varsta de 71 de ani se afla in centrul unui proces dupa ce a dezvaluit ca are peste 200 de lucrari semnate de Pablo Picasso, despre care nu s-a stiut nimic pana in prezent, potrivit cotidianului francez Liberation, citat de AFP. Barbatul sustine ca a primit picturile de la artist dupa ce a instalat sistemele de alarma la mai multe resedinte ale acestuia din Franta, in ultimii trei ani de viata.

Expertii care au examinat colectia de 271 de lucrari spun ca ar valora cel putin 60 de milioane de euro.

Pierre Le Guennec i-a scris fiului lui Picasso, Claude, cel care administreaza averea artistului, pentru a incerca sa obtina autentificarea acestora. Cei doi s-au intalnit in septembrie, insa odata ce expertii au autentificat picturile, mostenitorii lui Picasso au facut plangere, sustinand ca Le Guennec s-ar afla in posesia unor bunuri furate.

Claude Picasso a declarat pentru Liberation ca tatal sau nu ar fi dat nimanui o astfel de cantitate de lucrari.

“(Argumentul) nu sta in picioare. Faceau parte din viata lui”, a insistat acesta.

Dupa plangerea formulata de mostenitori, autoritatile de la biroul pentru lupta impotriva traficului cu bunuri culturale au confiscat lucrarile de la casa lui Le Guennec si a sotiei sale de pe Coasta de Azur.

Le Guennec a fost de asemenrea retinut la momentul respectiv, insa cotidianul nu precizeaza daca sau cand a fost eliberat.

Operele variaza de la caiete la desene, la picturi terminate, inclusiv 9 lucrari cubiste care valoreaza singure aproximativ 40 de milioane de euro, dar si portrete ale primei sale sotii Olga.”

Haios, nu?