Rembrandt, Tobias si sotia – Opera postuma?

Problema e una: lui Rembrandt nici ca-i pasa de ce se spune despre el astazi . E mort si de pictat a pictat spectaculos cat a trait. Dezbaterea descrisa de articolul de mai jos, preluat de Hotnews de pe CNN ajuta muzeul din Rotterdam sa mai vanda niste bilete, ceea ce se si spune in stirea difuzata de canalul american. Cat de orbi trebuie sa fim sa avem nevoie sa ni se spuna ca o opera este extraordinara pentru ca abia apoi sa exclamam “aaaa!” si sa dam a cunoscatori din cap. Pai cam asa suntem: ignoranti si copii fara minte cand vine vorba sa discernem cu curaj chiar si ce ne place. Asa cum si spiritual numai foarte putini alesi se afla intr-o perpetua stare de trezie, tot asa si in lumea artei sunt numai cativa, prea putini, critici si cunoscatori care sunt in stare sa-si tina ochii dechisi.

“O pictura care i-ar putea apartine lui Rembrandt valoreaza deja 7 miloane de dolari

de Cristina Bobe HotNews.ro


Din momentul in care a fost descoperita pe peretele unui muzeu din Rotterdam, o pictura ce pare sa ii apartina lui Rembrandt valoreaza deja sapte milioane de dolari. “Tobias si sotia” (1659), expusa la muzeul “Boijmans Van Beuningen”, a tras deja foarte multi vizitatori, informeaza CNN.


Sjarel Ex, directorul muzeului, a mentionat ca tot acest entuziasm al publicului de a vedea pictura “este un lucru deosebit si e minunat sa fii parte a acestui fenomen”.


Parerile sunt impartite in privinta apartenentei acestei picturi. Curatorul Jeroen Giltaij, care a cercetat un timp indelungat aceasta pictura, este de parere ca autorul ei nu este Rembrandt. “