Alis cauta investitori… in arta

Am participat la licitatia Alis de marti  si va pot prezenta rezultatele sesiunii de strigari, cea de la sectiunile de arta plastica: s-a dat o singura sculptura din 6 posibile si 26 de lucrari din 78 posibile de la sectiunea de grafica si pictura. Un procent de 33,3%. Asa, ca pentru o linie de plutire. S-ar putea insa, acum imi pun intrebarea, ca aceste case sa nici nu tinteasca mai sus si sa se multumeasca fie si cu atat. Nu ca nu ar dori sa vanda tot. Dar ce fac pentru asta? Pentru ca nu imi dau seama ce lipseste. Alis face lucrurile corect, dar fara vreo extravaganta. Are o sala de expozitie si de licitatie moderna, o tinuta buna si totusi…

Lucrarile au fost destul de frumoase si la preturi rezonabile, marturisesc ca dintre cele vandute, doua dintre ele mi-au atras atentia in mod special:

“Pe malul raului” de L. Ebner- Paris si

 

“Sat de pescari” semnat Partog Vartanian.

In pofida vremii neprietenoase, casa de liciatie Alis a reusit sa aduca cumparatori in sala de licitatie si sa stranga suma de 109 750 lei la sectiunea de arta plastica, adica aproximativ 26.000 euro.

Licitatia a fost una destul de linistita, fara intarziere, doar o mica problema de sunet, la inceput. care i-a cam dat batai de cap Dl Nicolae Ghimis, cel care a condus licitatia.

Iulia Halaucescu- “Sat de munte”, o acuarela ce poarta pe verso dedicatie autogarfa a artistei

 

G.M. Cantacuzino- “La Mogosoaia in parc”, ulei pe panza, pe verso sta scris “Cimitirul de la casa domneasca din Plumbuita”

 


Cecilia Cutescu Strok- “Orientala”, ulei pe carton. A fost vedeta licitatiei.

S-a adjudecat la pretul de 26 000 lei.