Charles Saatchi despre arta contemporana

Am primit de la o  prietena cartea “My Name is Charles Saatchi and I’m an Artoholic”. Am sa incerc sa folosesc volumul de acum inainte pentru a presara din ideile acestui om care s-a imbogatit din publicitate si a investit enorm in arta.

 

 

Iata un preambul, un raspuns la o intrebare pe care probabil si-o pun destui: “Stiu putin despre arta contemporana dar am o mie de euro pentru o investitie. Ce sfat imi dati?

 

Charles Saatchi: Cumparati bonuri de tezaur. Arta nu este o investitie daca nu cumva sunteti foarte, foarte norocos si reusiti sa-i invingeti pe profesionisti la propriul lor joc. Cumpara pur si simplu ceva ce-ti place si ce iti va acorda placere in valoare de o mie de euro peste ani. Si nu te grabi, ia-ti timp sa cauti ceva cu adevarat special pentru ca aceasta cautare reprezinta jumatate din distractie.”

 

Nu vreau sa para prea demoralizator acest pasaj, este – cred eu – foarte adevarat. E ca atunci cand flirtezi si anticipezi primul sarut. Cand va avea loc acel prim sarut depinde de tine. Iar daca nu are loc niciodata, iti vei putea imagina la nesfarsit senzatia, dupa bunul plac. 🙂

 

*mai multe despre acest personaj pe care il gasesc fascinant gasiti aici.

 

 

 

Am citit cartea pe nerasuflate si am luat-o cu mine peste tot. Aici sunt pe digul din portul Agigea, asteptand sa imi vina randul la o portie de scuba diving 🙂