Manastirea Dervent – ziua vernisajului

 

 

Aceste doua lucrari nu sunt creatia taberei de anul acesta dar le-am ales din colectia muzeului pentru ca le consider reprezentative pentru acest lacas. Foloseste uneltele secolului 21 si le pune in slujba binelui. Poate ar fi mai bine sa incepeti lectura acestui post cu comentariul-relatare trimis de Parintele Efrem, pictor si muzegoraf al Manastirii Dervent. Tot datorita lui pot publica si fotografii de la vernisajul la care eu nu am putut ajunge.

 

 

*** Parintele Efrem a si participat la tabara din acest an. A studiat pictura bizantina si este unul dintre cei mai priceputi manufacturieri ai manastirii ***

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentariu:

 

Pr. Efrem spunea…

 

Anul acesta, Manastirea Dervent a gazduit in perioada 10-30 iulie, a cincea editie a Taberei de creatie �Dunarea si Dobrogea crestina”. Sambata, 31 iulie, la ora 11.00, a avut loc vernisajul expozitiei de sculptura in piatra si pictura, eveniment la care aparticipat Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului,oficialitati ale Consiliului Judetean si Alis Dinculescu, presedinte al Uniunii Artistilor Plastici Constanta 1. Tabara a fost organizata de catre Arhiepiscopia Tomisului, Manastirea Dervent si Uniunea Artistilor Plastici, filiala Constanta 1. Artistii care au participat in aceasta tabara sunt, dupa cum urmeaza:PICTORI. Anamaria Avram,Claudia Musat, Daniela Turcanu Carutiu,Eduard Andrei,Pr. Efrem Gelu Bandarica,Elena Dinu,Gheorghe Carutiu, Imola Popescu Feldberg,Ovidiu Felipov, Sanziana Romanescu, Sonia Coman, Tina Popa; SCULPTORII:Akira Go,Alexandre Paraschiv,Daniel Divrician, Ernest Budes. Evenimentul a fost sponsorizat de catre CONGAZ.