Proiect belgian deschis graficienilor din Romania




Expun sec aceasta stire in ideea ca unii artisti carora li se adreseaza acest concurs pot sa afle si de aici despre aceasta oportunitate:

de D.S., HotNews.ro

Graficienii (desenatori, ilustratori, caricaturisti, s.a.) din Romania pot propune, pana pe 31 iulie 2010, lucrari pentru proiectul expozitional “2010, l`Europe Fantastique, Surrealiste et Apocalyptique, vue et corrigee par des artistes europeens“, lansat de Muzeul de Arta Fantastica din Bruxelles. Propunerile trebuie sa reprezinte un monument, un sit sau un edificiu european, adaugandu-i o tusa fantastica, suprarealista sau apocaliptica, informeaza comunicatul ICR.

Astfel, graficienii pot da frau liber imaginatiei si vor putea propune, de exemplu, un Turn Eiffel sprijinit pe trei picioare, sau Arenele romane din Nimes pot deveni teren de fotbal, sugereaza siteul www.maisonbizarre.be

Cele 48 de lucrarile selectate vor fi imprimate pe panza (format 80 x 120 cm). Exponatele vor fi itinerate ulterior in alte muzee si locatii culturale, iar la sfarsitul lunii decembrie vor fi scoase la licitatie pe un site international de profil. Expozitia colectiva va fi organizata la Bruxelles in perioada 14 august – 12 septembrie 2010, sub egida Presedintiei belgiene a Consiliului Uniunii Europene.