NOI Media Print
NOI Media Print este una dintre putinele edituri romanesti care pune piatra peste piatra la edificiul documentar al artei plastice romanesti.

Colaborarile sale cu autori ca Tudor Octavian, Mircea Deac sau Mihai Oroveanu sunt argumente suficiente pentru afirmatia de mai sus.

Afisez insa numai cele trei volume din seria “Ateriere de artisti din Bucuresti”, coordonata de Oroveanu, inspirat de lucrarile similare pe care le-a vazut la Budapesta. Seria a ajuns la volumul al treilea datorita contractului cu banca ING care sponsorizeaza an de an albumele pentru a le face cadou de sarbatori listei sale de privilegiati. Mi-e teama ca multe dintre exemplare zac pe sau sub birourile celor care le-au primit dar pentru care arta plastica nu rezoneaza in paleta intereselor lor curente. Eu am cumparat cartile chiar de la sediul editurii la un pret ceva mai redus decat le-as fi putut gasi in librarii. Sunt fascinante!

Un bonus nesperat al vizitei mele la sediul NMP a fost intalnirea cu Constantin Pacea. Este in Romania in aceasta perioada pentru a coordona lucrul la cartea monografica despre tatal sau, Ion Pacea. Asa ca fiti pregatiti pentru un eveniment editorial de exceptie in saptamanile care urmeaza!

*** Cu Dinu Pacea, un pictor care a razbit dincolo de umbra lunga a tatalui sau***