Florin Stan – Pictorul de biserici

 

L-am întâlnit pe Florin Stan pe schele. El, nu eu. Eu intrasem din curiozitate in biserica maramuresana de pe marginea DN1 chiar la intrarea în Ciolpani. Biserica se afla în curtea unei insitutii a Ministerului de Interne. Am primit o invitatie de la preotul paroh Laurentiu Niculescu.

 

 

Desi biserica este in perimetrul de securitate, preotul insista sa deschida lacasul in fiecare duminica sau la praznicele mari pentru oricine doreste sa participe, in special pentru satenii din satul din apropiere. Ofiterii Ministerului de Interne, intelegatori si empatici la nevoile spirituale ale comunitatii, au facut un sistem de ingradire mobil pentru ca mirenii sa poata veni la slujba fara sa poata intra in unitatea militara. Mi s-a parut foarte frumos gestul celor de la minister.

 

 

În biserica, pe schele, Florin Stan si ajutorul sau trudeau la pictura bisericii. Mi-a placut tusa si am vrut sa-l cunosc. N-am avut vreme sa vorbim dar am aflat ca are blog. Am descoperit un pictor care ziua este “zugrav de biserici” iar noaptea un pictor oniric si suprarealist.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sper sa-l întâlnesc si sa revin aici cu mai multe informatii.