Expozitie Stefan Pelmus
Galeria Veroniki Art gazdueste pâna pe 17 martie o expozitie Stefan Pelmus. Artistul îsi arata forta la cei 60 de ani tocmai împliniti cu pânze în cheie simbolica asa cum ne-a obisnuit. Va invit sa descoperiti lucrarile si locatia deosebite.

Sa incepem cu locatia pentru ca este atipica. Nu aveti nici o sansa sa treceti ca din intamplare pe langa ea si sa va atraga ceva in vitrina. Pentru ca nu are vitrina. Galeria se afla intr-un apartament luxos de la etajul al doilea al unei cladiri luxoase dintr-un cartier luxos.

Ajunsi in fata usii, aveti curaj si folositi soneria. Daca asta ramane fara efect, cum mi s-a intamplat mie, sunati la numarul de telefon afisat langa usa. Daca vizita dvs. are loc in orele de program, va veni o domnisoara dragutza si politicoasa care va va introduce in lumea artei marca Veroniki.

Panzele lui Pelmus sunt fortoase, umplu spatiul, “tin un perete intreg” cum spun criticii. Si au relief in ciuda sistemului plan, fara linii de fuga ale pictorului. Am si eu doua panze semnate Pelmus dar acum constat ca simbolistica sa grea, de templu, este potentata covarsitor atunci cand este vorba despre o panza mare.

N-am reusit sa ajung la vernisajul de acum cateva zile dar a facut-o TVR Cultural. Iata stirea pe care colegii mei au difuzat-o in Jurnal.

Bref, a fost o dupa amiaza interesanta. Si drumul pana la galeria Veroniki Art si ceea ce am gasit acolo.