Expozitie Dinu Radulescu
In perioada 1-14 noiembrie are loc o expozitie Dinu Radulescu in ceainaria librariei Carturesti de langa blocul Patria, de pe bdul Magheru.

Vernisajul are loc vineri, 6 noiembrie, ora 18:30.

Artistul expune o serie de desene de inspiratie ecvestra, una din temele sale predilecte. In seara vernisajului o sa aducem si doua bronzuri ecvestre.

Mi-am petrecut prima parte din duminica alaturi de artist pentru a instala lucrarile pe simezele din ceainaria Carturesti. Acum sala va asteapta cu o ceasca fierbinte de ceai si cu lucrarile lui Dinu Radulescu pentru urmatoarele doua saptamani.

Te astept la expozitie si la vernisajul din 6 noiembrie.

*****

Si a venit seara vernisajului. Incep prin a multumi tuturor celor care au participat la eveniment, in conditiile in care arta romaneasca contemporana (o cacofonie acceptata din cate inteleg 🙂 este din ce in ce mai putin vizibila pe fondul crizelor de tot felul.

Colegii mei de la TVR Cultural – un post prea putin urmarit, din pacate, dar o dovada ca televiziunea publica isi indeplineste rolul de a urmari interesul public in ciuda definitiilor care se dau acestui concept in ziua de astazi – colegii mei asadar, au fost la eveniment si au ilustrat lansarea.

Iata si stirea difuzata de Jurnalul Cultural:

Cele trei gratii, Livia, Malvina si Corina, carora le multumesc ca si-au facut timp sa onoreze vernisajul.

Subsemnatul, in inedita postura de a fi prezentatorul vernisajului.

Criticul Adriana Botez-Crainic a avut amabilitatea de a recenza expozitia. In discursul sau l-a coplesit cu aprecieri laudative pe artist si a cainat starea generala a mecanismelor care ar trebui sa scrie cronica actuala a artelor plastice romanesti: muzee, colectionari, case de licitatie.

Multumiri speciale adresate prietenului meu Vadim Ghirda, fotograf premiat international, a carui modestie este in perfecta armonie cu cea a lui Dinu Radulescu, spre disperarea mea 🙂 Evident nu a putut veni la eveniment fara aparat si s-a relaxat in sunetul declansatorului sau. Sper sa revin cu un nou addendum la acest post pentru a afisa cateva din fotografiile sale.

Expozitia se afla in continuare in ceainaria librariei Carturesti de pe strada Pictor Verona pana duminica, 14 noiembrie. Aprecieri superlative pentru universul care a devenit fenomenul Carturesti, lui Serban, Nicoletei, Alinei si tuturor celor care – cu o pasiune sfidatoare la vremurile actuale – investesc si se refugiaza in cultura.

Si inca ceva: acest blog are email! romaniangallery@gmail.com