Peter PUSZTAI

Peter PUSZTAI (n. 21 ian 1947, Aita-Seaca, Covasna)
Grafician, specializat in gravura si ilustratie de carte. Debuteaza la Bucuresti in 1972 si se remarca in 1975 la concursul international de la Barcelona “Joan Miro”.

 

 

nu-l mai am…

 

 

Trebuie sa imi marturisesc uimirea in fata internetului….Prin cine stie ce conexiuni, artistul a dat peste blogul meu si m-a contactat. Surpriza si placerea sunt egalate numai de satisfactia unei stranii senzatii de regasire. Bizar, avand in vedere ca vorbesc despre un om pe care nu l-am intalnit niciodata.

In plus, nu pot sa nu ma gandesc la acea parte din filosofia orientala care ne invata ca nu mai poti turna intr-un pahar deja plin. Ce vreau sa spun este ca am instrainat de curand o lucrare a maestrului din colectia mea (pe maini bune, de altfel) iar golul lasat a fost umplut de contactul pomenit…
Asadar, la adresa http://www.pgpusztai.com gasiti date proaspete despre Peter Pusztai si despre sotia sa, Georgeta, de asemenea grafician.
Mentionez aici numai ca artistul a emigrat in 1981, mai intai in Elvetia iar apoi (1984) in Canada. In prezent familia Pusztai locuieste si continua sa creeze in Montreal.

catalog Hamilton

 

Nota 02 februarie 2009: Din sacul cu surprize cu care dl. Pusztai si sotia m-au coplesit la acest inceput de an, maestrul a scos si aceasta lucrare semnata si data 1999. O vazusem pe pagina de internet a celor doi si am si expus-o aici intr-un alt articol dedicat artistului. Acum se afla in colectia mea. Ii multumesc.