Constantin PACEA
 

Constantin PACEA (n. 9 mai 1957, Bucuresti) Pictor

A crescut sub indrumarea parintilor sai, celebrul pictor Ion Pacea (n 1924 Horopani, Macedonia, Grecia- m. 1999, Bucuresti) si pictorita Lucretia Pacea, de origine italiana. Educatia ii este desavarsita la Institutul de Arte Frumoase “Nicolae Grigorescu” si apoi, la 26 de ani, alege exilul.

 

Traieste in Suedia si Germania si se stabileste la Paris in 1985. O noua etapa artistica incepe in 1992 cand cumpara o casa la Capul Negret, in Altea, Spania unde se muta cu sotia sa Florica si cu fiica lor, Zoe. Se dedica peisagisticii o vreme, o pasiune pe care si-a exersat-o in numeroase calatorii de formare din adolescenta si tinerete. Moartea tatalui sau, in 1999 este o sfasietoare experienta personala care isi va lasa marca si asupra stilului artistic. Constantin devine patriarhul unei familii care se plaseaza deja in elita artei plastice romanesti si europene din a doua jumatate a secolului XX: Pacea.

 

Constantin Pacea este un artist intergrat in sistemul cultural spaniol, european. In Romania se gasesc lucrari din tinerete care marturisesc drumul pictorului spre maturitate.